Billedkunstens Dag 2016
2802
page-template-default,page,page-id-2802,page-child,parent-pageid-1909,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Billedkunstens Dag 2016

En tur rundt i landet

I år har billedkunstens dag fået et boost. Samarbejdet med Børn, Kunst og billeder og Kompetencecenteret har gjort det mulig at nå ud til flere medlemmer. Der er mange, som har lavet spændende projekter for at fejre dagen både i Folkeskolen, på billedskoler og museer rundt om i landet. Dette idékatalog blev før dagen udsendt til skolerne:

Download idékatalog til Billedkunstens dag 2016

Herunder ses et udvalg af dem. Du kan finde mange flere billeder og inspiration til undervisningsforløb på Danmarks Billedkunstlæreres facebook side og siden Billedkunstens dag.

Sct. Jørgens Skole i Roskilde

“Gør pap til kunst” var oplægget på Sct. Jørgens Skole i Roskilde, for alle elever fra 0. til 6. klasse, 428 elever var i gang med pap, saks og limstifter. Alle elever designede på en 20×20 cm plade. I løbet af den sidste uge har elever og forældre bragt poser fulde af brunt pap. Alle 428 værker samles til store værker, som skal hænge og pynte på gangene. Det er fantastisk, at være i stand til at omdanne noget helt banalt og gratis, som pap, til noget smukt og elegant. I løbet af dagen lagde to lokalaviser vejen forbi de åbne værksteder/klasselokaler smile-humørikon
På skolens hjemmeside kan ses flere (50 stk.) fotos:http://sctjorgensskole.skoleporten.dk/sp/85219/news/279… af glade elever og deres unikke værker

Holbergskolen i København

Fantastisk dag. Mega Mondrianen kan nu ses udenfor skolen. Billedkunstens dag på Holbergskolen i København gik over al forventning. Alle skolens elever 630 fik lavet op til flere små Mondrians. Dyb koncentration. 5 til 6 klasser af gangen på 6 hold. Og til stor overraskelse, var der god koncentreret summen og ikke et ellers frygtet støjniveau med så mange børn. Som nogle elever sagde. “Billedkunstens dag er den bedste dag.” En anden “Hvor er det godt organiseret” . Bekymring for om der nu var nogen som ville finde på at rive det ned, da de så hvor flot det blev. Vi var 6 voksne som var fast nede i vores festsal. Tre praktikanter og tre billedkunstlærere, som var frigjort fra deres skema. Inden klasserne kom ned i festsalen med deres lærer var de blevet vist en PPoint der fortalte om Mondrian. Vores leder er overbevist. Billedkunst er skolens vigtigste fag.
PS: Fagbladet “FOLKESKOLEN” var forbi og tage billeder og interviewe lærere og elever. Skulle ligge ude på deres hjemmeside nu.

Aalykkeskolen i Kolding

1. – 5. Klasserne markeret Billedkunstens Dag ved at lave gadekunst med stencils og kalkspray i skolegården. De små har dekoreret de stores område af skolegården og omvendt. Det gav massere af opmærksomhed og nysgerrige spørgsmål, meget stolte børn og et fint lille forårs pust til en lidt trist vinter skolegård.

Børnenes friskole i Århus

har hele ugen arbejdet med parafraser. Søde, dygtige børn har lavet kunst hele ugen. I kan komme og se bl.a den fine tyr i morgen på St. Torv kl. 12 og støtte et godt formål – vi samler ind til kampen mod børnecancer.

Korsholm Skole

Vi har ladet børnekunsten blafre i vinden, og på en grå dag som i dag er det dejligt at se de skønne farver, der hænger rundt omkring vores skole.
Endnu mere dejligt var det at kunne fejre billedkunstens dag i går i et stort fællesskab ?
Tak Line Frøslev for inspiration.

Bøgevangskolen i Vejle

som er for elever med særlige behov, har lavet en vandreudstilling til Vejle Bibliotek, hvor de udstiller “mit træ” samt flotte voks skulpturer…kig forbi og se deres flotte arbejde, der er udstilling i 6 uger..vi er så stolte

HF i Nr. Nissum

Billedkunstens Dag 2016 i Nr Nissum nær Lemvig. HF har lavet billeder og små overraskelser på hylderne hos Købmand Toelberg.

Kreds 4 i Esbjerg

Billedkunstens Dag på Torvet i Esbjerg – En skøn forårsdag. dejligt med så mange engagerede billedmagere/kunstnere skønt med den store interesse for eventen! Stor tak til alle deltagere og til de mange interesserede , der fik mulighed for at få et nyt billede med sig hjem.
Skovvangskolen i Hammel
Vi har arbejdet med temaet huse, som vi valgte på fagudvalgsmøde og har lavet udstilling på gangene og i forskellige billedformer: rummelige, plane, digitale og elektroniske billeder. Vi har også lagt flere Stop Motions på intra. Derfor er noget kulisserne til filmene hvilket kan ses med de små modellervoks figurer.