Formål
417
page-template-default,page,page-id-417,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Formål

  • Opruste billedkunstfaget i hele uddannelsessystemet. De seneste 10-15 år er billedkunstfaget nedprioriteret i både folkeskole, gymnasiet og på læreruddannelsen. Faget skal have flere timer, højere status og efteruddannelse af underviserne.
  • Sikre billedskolernes eksistensgrundlag. Billedskolerne har i dag intet lovgrundlag og modtager 0 kr. i statstilskud. Modsat landets musikskoler: Alle kommuner har lovpligt til at oprette musikskoler, som desuden er forankret i Finansloven og i Musikloven.
  • Sikre billedkunstens talentudvikling. Billedkunstneriske Grundkursus (BGK) lever et usikkert liv på skiftende kommunale og private bidrag, mens Musikalsk Grundkursus (MGK) får årlige statstilskud på ca. 38 mio.kr.