Mulig aflysning af december/januar-prøven på vej
8208
post-template-default,single,single-post,postid-8208,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-28.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Mulig aflysning af december/januar-prøven på vej

Mulig aflysning af december/januar-prøven på vej

På grund af Covid 19 udfordringerne med manglende undervisning i de praktiskmusiske fag i foråret og stigende smittetal med deraf følgende hjemsendelse af eleverne, har Undervisningsministeriet sendt et udkast til bekendtgørelse i høring vedrørende aflysning af prøver i dec./jan. terminen. Bekendtgørelsen vil blive hastebehandlet den næste uges tid.
Udkastet til bekendtgørelsen, skal gøre det muligt at aflyse prøverne i dec/jan terminen. Årskarakteren skal i stedet tælle som prøvekarakteren. Prøverne i de praktiskmusiske valgfag vil dermed få muligheden for at blive aflyst, så frem bekendtgørelsen vedtages.
I vores høringssvar til bekendtgørelsen har vi undret os over, at Undervisningsministeriet ikke har forholdt sig til maj/juni terminen i deres udkast. Vi har anbefalet, at sommerterminen også blev en del af bekendtgørelsen, så lærerne allerede nu vidste, hvad de havde at rette sig efter.
Danmarks Billedkunstlærere bakker således op om, at der bliver åbnet for muligheden for aflysning af prøverne i de praktiskmusiske valgfag.
Bedste hilsner
Landsformanden i Danmarks Billedkunstlærere
Lykke Østrup Andersen