HVORFOR BILLEDKUNSTENS DAG?

 

BILLEDKUNSTENS DAG er en tilbagevendende landsdækkende begivenhed, der foregår lokalt. Dagen sætter spot på børn, unge og billedkunst og viser mangfoldigheden i billedkunstundervisningen og giver indsigt i børns og unges visuelle udtryk og potentiale.

Alle jer, der underviser i eller beskæftiger jer med billedkunst for børn og unge, inviteres til at fejre BILLEDKUNSTENS DAG. Meget gerne med billedkunstaktiviteter i det offentlige rum, hvor børn og unge, deres familie, venner eller forbipasserende – kan få nogle overraskende visuelle oplevelser.

 

BILLEDKUNSTENS DAG er en anledning til at vise, hvad billedkunsten kan. Når billedkunstundervisning og billedkunstaktiviteter rykker udenfor, bliver der skabt synlighed og opmærksomhed omkring billedkunstområdet. Dagen er samtidig en oplagt mulighed for at indgå nye samarbejder mellem f.eks. skoler, billedskoler, talentskoler, museer, biblioteker, kunstnere og andre kultur- og uddannelsesinstitutioner og aktører, der arbejder med billedkunst, arkitektur og design – eller måske med noget helt andet. Hvorfor ikke finde nogle usædvanlige samarbejdspartnere?

Siden 2014 har Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst og Danmarks Billedkunstlærere arbejdet med inspirationskataloget ud fra et koncept med tre hovedelementer i ideoplæggene: reference til kunstnere og kunsthistorie, beskrivelse af en opgave som inspiration til undervisningen og evt. præsentation i det offentlige rum samt brug af materialer og redskaber.

I kan finde flere ideer i tidligere års inspirationskataloger på hjemmesiderne

www.kbub.dk eller www.danmarksbilledkunstlærere.dk