Danmarks Billedkunstlærere | KREDS 1- Nordjylland
139
page-template-default,page,page-id-139,page-parent,page-child,parent-pageid-69,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

KREDS 1- Nordjylland

Kære medlem

Foran mit hus er en stor eng. Jeg har længe haft en plan om en ny form til den og i år fik jeg omsat tanken til handling. Det tog tid at planlægge, måle og vente til græsset havde netop den højde, hvor plæneklipperen kun lige kunne tygge sig igennem og dermed skabe cirkel-pauserne. Gennem hele sommeren er den blevet justeret og for mig udstråler den nu stilhed og styrke på samme tid.

Lige foran huset, inden engen, har jeg lavet en cirkel, der passer sig selv året rundt. Men selvom ‘kuglerne’ er statiske i deres form, foregår der en forandring skabt af vejret og årstidernes gang.

 

cirkel02
cirkel02_2018

Sammen udgør de to projekter en særlig helhed til stadig forundring. Hver gang der kommer nye gæster til mit hjem, stopper de op ved cirklerne og betragter dem. Nogle i lang tid. Jeg har hver gang en følelse af, at mødet gør en forskel til trods for, at de to projekter dybest set er unødvendige.

Cirklen er et stærkt symbol og for mig en påmindelse om, hvor vigtigt det er at placere sig i cirkler gennem hele livet. Nogle små, andre store, nogle sammensat af flere.

Cirklen kan symbolisere tiden og ønsket om at leve, så ens mentale, følelsesmæssige ‘jeg’ hænger sammen og danner en helhed. Det er en viden om, at i flok kan ting ske; følelsen af at være vigtig uanset, hvilken cirkel, man befinder sig i. Det handler om demokrati og nærvær, accept og ligeværd.

Kreds 1 udgør en vigtig cirkel i mit liv. Derfor er det indlysende at placere en cirkel på forsiden af hver af kredsens små pixibøger.

De bedste tanker,
Lisbeth Fast
formand, Kreds 1
– tekst efterredigeret af Hans Wendelboe Bøcher, 6/1 2018