Digi for dummies

Digitale billeder er det tredje ben af billedkunstfaget – men måske er du egentlig ret usikker på den del?
Du er ikke alene, og Morten vil tage dig i hånden, og give dig et godt fundament. Alle kan nemlig være med her, og ingen spørgsmål er for dumme.

Morten Fosgaard underviser til dagligt, bl.a. i billedkunst, på Friskolen i Viborg. Her har han både indskoling, mellemtrin og udskolingen. Han har en tidligere baggrund som multimediedesigner, hvorfor han har flair for det digitale medie, som han elsker at inddrage, hvor det giver mening.

Det, du lærer på kurset Digi for dummies, kan du implementere direkte i din egen undervisning. Det eneste, det kræver er en computer m. oplader og så en smartphone. Det er også en fordel, hvis din skole har adgang til SkoleTube – men det er ikke et must. Vi arbejder helt fra scratch med to SkoleTube-apps; ”Photopea” og ”Stop Motion Studio” – og du får virkelig fingrene i bolledejen:

  • I ”Photopea” kommer du til at lave en digital collage. Her får du tips til at finde billeder på nettet, hvordan vi gemmer- uploader og deler billeder med hinanden eller klassen. Du får naturligvis også grundlæggende viden- og færdigheder i programmet, så du lærer det fundamentelle ved digital billedbehandling.
  • I ”Stop Motion Studio” prøver du at lave en simpel stopmotion animation. Vi skal prøve at lave vores egne studier, og vi kommer igennem det fundamentelle i ”cut-out-animation” med figur-designs og baggrunde i papir, og vi prøver også at lege lidt med lyd og lydeffekter. Også her kommer vi igennem hele processen, og får filmene eksporteret, og hvordan får vi så filmen fra telefonen over på computeren eller omvendt? Det får du også svaret på.

Husk madpakke, vi sørger for kaffe/te og lidt sødt.

Deltagerantal: 25 – TILMELDING: senest 9. august 2024

ved underviser og multimediedesigner Morten Fosgaard
Dato: 24. august 2024
10.00-16.00
Friskolen i Viborg, Ammunitionsvej 5, 8800 Viborg
Pris: Pris: 300 kr. for medlemmer
Tilmeld