B:
790
page-template-default,page,page-id-790,page-child,parent-pageid-413,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

B:

Billeder – blandet:

Artnet : er et site, hvor man kan købe, sælge og søge efter kunst online Body Painting – et site med kunstneren Igor Meyer, der bl.a. har arbejdet med body-painting på Munch Museet i Oslo Cobra Art: et engelsk site om Cobra kunstnerne, lavet af Allan Linnemann Corbis.  Corbis – The Place for Pictures on the Internet – Kræver, at man registreres som medlem Danske kalkmalerier DK (Institut for Historie, Københavns Universitet) Dirty Car Art: Se bl.a. parafraser over klassikerne Earthcam : websted med adgang til mange forskellige webkameraer over hele verden

EMUBilledkunst -kunsthistorie Se kunstens billeder gennem tiden.

euroARTchannel” The Paneuropan art forum Fotomarathon FreeFoto – Verdens største samling af fotografier på Internettet, der frit kan bruges til ikke-kommerciel brug. Samlingen består af 67200 billeder,der er opdelt i 117 sektioner og organiseret i 2359 kategorier. Fynske billeder -Et nyt netsted er åbnet pr. 15. december 2008. Sitet viser 5000 fotos fra forskellige tidsperioder i 1900-tallet. Jacob Holt: Amerikanske billeder fra DK4’s arkiv Jorden set fra Himlen – Yann Arthus.Bertand’s billeder af jorden set fra himlen – 2000 billeder til fri downloading Kulturnet Danmark DK (Kulturnet Danmark Projektet har til formål at udnytte IT til at give borgerne bedre information om og bedre adgang til danske statslige og statsstøttede kulturinstitutioner, deres samlinger, tjenester og øvrige tilbud).

Kirken i Kulturen – er et websted, der giver viden om forholdet mellem kristendom og kultur. det er en tværfaglig og gratis hjemmeside, der er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips og lottomidler. Hjemmesiden består af: en introfilm, hvor fotografen Per Bak Jensen bl.a. fortæller om, at fotografiet giver et andet blik på verden. Der er et fint afsnit om Kirken og billedet, med små videoer, der fortæller om “Fra foto til kalkmaleri”, ” Billedets fortolkning” og “Billedets funktion”. Fotografen

Kunst her og der : En uofficiel side om aktuelle kunstudstillinger og kunstmuseer. Lavet af Peter Holleufer. NIC2001 Art Gallery kunstværker (Nordic Interactive Conference) Præsentation Panoramafoto: Se et 360 graders panoramafoto af London – og Zoom ind på seværdigheder. Peace Gallery – Billeder taget af frivillige i Det internationale Fredskorps. Billeder, der viser både forskelligheder og ligheder i verdens forskellige kulturer. Pressebilleder fra NIC2001– Nordens største udstilling af interaktiv  kunst  Kunst og videnskab mødes på NIC2001 Tegnebordet: Hjemmeside for tegnere i alle aldersklasser, med mulighed for at udveksle erfaringer via forum og kommentarer. Det er gratis at oprette et personligt galleri. Siden huser i øjeblikket mere end 6500 brugere, der tilsammen har uploadet over 40.000 værker. Webcams: Link til forskellige webcams forskellige steder på jorden. Washington Universitetsbibliotek : Billedsamling fra Washington Universitetsbibliotek. Samlingen består primært af billeder, men har også i nogle tilfælde en tilhørende tekst. Ligeledes er andre medie repræsenterede, såsom aviser, reportager, pamfletter, plakater og kort. World Webcams. Hundredvis af digitale kameraer placeret rundt på jorden og et par enkle i et rumskib. Her kan du se/hente snapshots og levende billeder.  

Billedpædagogiske tidsskrifter:

Danmark: Billedpædagogisk Tidsskrift (Udgivet af Danmarks Billedkunstlærere) Norge: Form – tidsskrift for Kunst og Design i skolen. Udgivet af Kunst og Design i skolen (tidligere Landslaget formgiving, kunst og håndverk i Skolen),  Tollbugt. 28, N   0157 Oslo, Tlf  0047 22422971 Sverige: Bild i skolan  udgivet af Lärarförbundets âmnesråd för Bild , Långgatan 2C, S – 82832 Edsbyn, Tlf 0046 27120628 Tyskland: Kunst + Unterricht, Postfach 100150, D – 30917 Seelze, Tlf 0045 51140004 USA:  Art Education The Journal of the National Art Education Association, 1916 Association Drive, Reston, USA – 220911590 Virginia Nettidsskrifter

Kunsten Nu : Tidsskriftet udkommer hver uge med guide til ferniseringer og arrangementer i hele Danmark. Guiden opdateres hver uge. Man kan gratis tilmelde sig nyhedsbrevet og dermed holde sig opdateret om den nyeste kunst.

Form Akademisk – et norsk akademisk tidsskrift om design og designdidaktik

Foreninger, Forlag/tidsskrifter, etc.

Artinfo er et netbaseret kunsttidsskrift med hovedvægt på samtidskunsten – danskproduceret

Kunstavisen på Nettet      

Gymnasiernes lærere i Billedkunst og Design Gymnasielærernes hjemmeside findes på EMU.

Skolemedia digitale læremidler bl.a. netbaserede undervisningsforløb med billedkunst

Landsforeningen børn, kunst og billeder  – Landsforeningen er et tværfagligt forum for debat, erfaringsudveksling, inspiration og nye vinkler på temaer inden for billedarbejdet med børn.

Læremidler i netværk – internetbaseret undervisningsmateriale – undervisningsforløb til billedkunst se under temaer: “Dyr som tema i billedkunst” og “Flyv Fugl”. Billederne på dette site må frit bruges. 

Skolemedia. På opdagelse…  Et interaktivt undervisningsmateriale til dansk, natur/teknik og billedkunst. Alderstrin ca. 4. til 6. klasse. Materialet består af en CD-rom, en lærervejledning, en planche, en konference og denne websiden: På opdagelse…

Skolemedia. Verden Rundt. Et undervisningsmateriale til bl.a. dansk og natur/teknik i 8. til 10. klasse + gymnasiet.

Skolemedia. På opdagelse…  Et interaktivt undervisningsmateriale til dansk, natur/teknik og billedkunst. Alderstrin ca. 4. til 6. klasse. Materialet består af en CD-rom, en lærervejledning, en planche, en konference og denne websiden: På opdagelse…

Skolemedia. Verden Rundt. Et undervisningsmateriale til bl.a. dansk og natur/teknik i 8. til 10. klasse + gymnasiet.

Magasinet Kunst

Skolen for fremtiden: er et privat samarbejde, der drives i fællesskab af en række virksomheder. Formålet er at agere “fødselshjælper” for nytænkning i undervisningen. Der gives økonomisk støtte til anderledes og kreative projekter, der søger at udforske og forny undervisningsmetoderne i grundskolen. Lærere og skoleledere med fast tilknytning til grundskoler i hele Danmark kan søge fonden om midler. Der kan også søges om støtte til projekter, der udføres som et samarbejde mellem flere skoler. Projektet skal bringe nytænkende, kreative og effektive samt bredt anvendelige undervisningsmetoder frem i lyset, så de kan sprede sig til hele undervisningssektoren til glæde for skolebørn og deres undervisere. Se projekter, der har fået bevilliget penge her.

Undervisningsmaterialer Nu kan man finde sine materialer og bøger på www.fui.dk. På denne adresse kan man nu finde en database over alle de undervisningsmaterialer, der er på markedet i Danmark. I basen findes ca, 22.000 forskellige undervisningsmaterialer, der dækker grundskolen og ungdomsuddannelserne. Man kan naturligvis også søge efter materialer til faget billedkunst.

Billedkultur:

Billedkunst-kulturkanonen

Cyberkids. en stemme for børnpå Internettet i alderen 7-12 år, hvor børn kan få deres værker publiceret. Fyldt med grafik. Bl.a. er der afsnit med bøger, musik, animationer, malerier og spil.

Fotolog  er et verdensomspændende online fotosted, hvor man gratis kan oprette sin egen Fotolog, der er en weblog uden ord, men med billeder.  Der er fotologs, der er gruppeprojekter, hvor man frit kan uploade billeder, der passer til temaet: se f. eks. signmaker, street-artpavement, træer, din by,abundance-group, “Life through the looking -glass”

Se link til uv-forløb i den kommerciellebilledkultur

Billedkunst i skolen:

Billedkunst i Skolen er en hjemmeside, som rummer en stor mængde digitalt materiale, der supplerer bøgerne ELEV og HUS. Her kan eleverne møde en lang række danske kunstnere fortælle om deres måde at arbejde på, hvilken baggrund de har og hvilke teknikker, de bruger i deres arbejde. Der er ligeledes tilknyttet en Facebook side til materialet.

Billedskoler:

Oversigt over billedskoler i Danmark– en næsten komplet oversigt over alle billedskoler i Danmark

Århus Billedskole

Børnebilleder – Børnekunst:

Art Through Childs Eyes and a PC Mouse – et Comenius projekt 2003-2004

Børn og Billeder et websted for børn med link til Aalborg Børnekunstmuseum

Den digitale Billedskole (Online kursus i kunstforståelse og -analyse. Kurset er bygget op i moduler, så de uøvede begynder fra bunden og de øvede kan springe ind midtvejs. Henvendt primært til folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser. Der findes lærervejledning. Kurset er bygget op omkring KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborgs (tidligere Nordjyllands Kunstmuseum) samling.  International Child Art Foundation  Klods Hans,  – en tegnekonkurrence, der sluttede 2. april 2006  – Se billeder og historier fra konkurrencen.

Min favoritplats i Norden – Se udstilling af fotos fra fotokonkurrence i de nordiske lande

Aalborg Børnekunstmuseum – udstilling af børns billeder